Την Πέμπτη 30/3/2017 και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί προσκεκλημένη διάλεξη στο ΠΜΣ του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής από τον κ. Νίκο Χριστοδούλου, Chief Operations Officer (COO) και acting Chief Information Officer (CIO) της Εθνικής Τράπεζας. 


Το αντικείμενο της διάλεξης είναι Digital Skills

Όσοι συνάδελφοι και φοιτητές ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν, είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτοι! Δ. Αναγνωστόπουλος

(ακολουθεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα):

 Ο Νίκος Χριστοδούλου είναι Γενικός Διευθυντής Λειτουργικής Στήριξης της Τράπεζας και του Ομίλου (Chief of Operations) από το Σεπτέμβριο του 2016. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής της Τράπεζας και του Ομίλου (Group CIO) από το Σεπτέμβριο του 2013.  Εντάχθηκε στην Εθνική Τράπεζα το Νοέμβριο του 2011 ως Βοηθός Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής της Τράπεζας και του Ομίλου. Πριν ενταχθεί στην Εθνική Τράπεζα ήταν Εταίρος (Partner) στην διεθνή εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων και Τεχνολογίας Accenture, επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της εταιρείας στην Ελλάδα. Ήταν επίσης επικεφαλής των υπηρεσιών στον Χρηματοπιστωτικό Τομέα.  Στα 15 χρόνια της συμβουλευτικής του εμπειρίας εργάσθηκε για σημαντικούς Τραπεζικούς Οργανισμούς στην Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη, σε προγράμματα μετασχηματισμού, έργα Στρατηγικής Πληροφορικής. μελέτες σκοπιμότητας για επενδύσεις σε τεχνολογία, σχεδιασμό νέων λειτουργικών και οργανωτικών μοντέλων.  Επίσης από τον Ιούνιο 2013, είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής και Επικοινωνιών της ΕΕΔΕ.  Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ICAP και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της εταιρείας Επιχειρηματικών Συμμετοχών Attica Ventures.  Υπήρξε Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας για τέσσερα έτη και Πρόεδρος των Ψηφιακών Ενισχύσεων Α.Ε. για δύο έτη.  Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Πανεπιστήμιο Warwick της Αγγλίας και Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) σε Συστήματα Αποφάσεων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Επίσης έχει κάνει ερευνητική εργασία στα Πανεπιστήμια INSEAD και Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.