ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ

Του Καθηγητή του ΜΙΤ των ΗΠΑ Ιωάννη Τσιτσικλή
ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ
ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΟΥ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Την Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019 διοργανώθηκε στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Καραμπατζός» η τελετή αναγόρευσης του Καθηγητή του ΜΙΤ, Ιωάννη Τσιτσικλή σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής της Σχολής Ψηφιακής Τεχνολογίας.

Ο Ιωάννης Ν. Τσιτσίκλης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1958. Έλαβε B.S. στα Μαθηματικά (1980), καθώς και B.S. (1980), M.S. (1981) και Ph.D. (1984) Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, όλα από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, Cambridge, Μασαχουσέτη, ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 1983-84, ήταν ενεργός βοηθός καθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, Στάνφορντ, Καλιφόρνια. Από το 1984 εργάζεται στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης όπου είναι σήμερα Clarence J Lebel Professor of Electrical Engineering.

Έχει διατελέσει διευθυντής του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων και Συστημάτων Αποφάσεων (LIDS), μετά από το ρόλο του Συντονιστή (Άνοιξη 1996 και 1997) και Συντονιστής Διευθυντής (2008-2013). Διετέλεσε επίσης συν-διευθυντής του Κέντρου Επιχειρησιακών Ερευνών (ORC) (2002-2005) και ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας στην Ελλάδα (2005-2007) και του σχετικού Κλαδικού Συμβουλίου Έρευνας Πληροφορικής (2011-2013). Τέλος, έχει υπηρετήσει (2013-2016) ως Πρόεδρος του Συμβουλίου του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τους τομείς των συστημάτων, της βελτιστοποίησης, του ελέγχου και της έρευνας των επιχειρήσεων.

Η τελετή αναγόρευσης ξεκίνησε με προσφωνήσεις από την Πρύτανι του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Καθηγήτρια Μαρία Νικολαΐδη και τον Κοσμήτορα της Σχολής Ψηφιακής Τεχνολογίας & εκτελών χρέη Προέδρου του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής Καθηγητή Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο. Στη συνέχεια, έγινε η παρουσίαση του έργου του τιμώμενου και ακολούθησε η αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα. Η τελετή αναγόρευσης ολοκληρώθηκε με την ομιλία του τιμώμενου με θέμα: “Αλγόριθμοι συναίνεσης: θεωρία και ερμηνείες”

Για να κατεβάσετε το σχετικό αρχείο πατήστε εδώ.