Στο πλαίσιο του σεμιναρίου του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος μας, την Πέμπτη 09/05/2019 θα πραγματοποιήσει διάλεξη ο κ. Άγγελος Χαραλαμπίδης, συνεργαζόμενος ερευνητής στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”.

 

Ο Δρ. Άγγελος Χαραλαμπίδης εργάζεται ως συνεργαζόμενος ερευνητής στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”. Από το 2007 συμμετέχει σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”. Αποφοίτησε από το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ είναι κάτοχος ειδίκευσης στα υπολογιστικά συστήματα και διδακτορικού διπλώματος στις γλώσσες προγραμματισμού από το ίδιο τμήμα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από τις γλώσσες προγραμματισμού, την μαθηματική τους θεμελίωση και την υλοποίηση τους.

 

Το αντικείμενο της διάλεξης είναι: “Ροές Δεδομένων: Προγραμματίζοντας σε σύγχρονα υπολογιστικά περιβάλλοντα”.

Ακολουθεί σύντομη περιγραφή:

Σύγχρονα προβλήματα απαιτούν πολλές φορές επεξεργασία δεδομένων σε μεγάλη κλίμακα και χρήση εξειδικευμένου υλικού επιτάχυνσης. Τέτοιες απαιτήσεις μπορούν μόνο να ικανοποιηθούν κατανεμημένα από το υπολογιστικό νέφος αλλά η εκμετάλλευση των διαθέσιμων πόρων δεν είναι προφανής. Η χρήση ενός εναλλακτικού μοντέλου υπολογισμού φαίνεται επιβεβλημένη. Η ομιλία θα εισαγάγει τις ροές δεδομένων ως εναλλακτικό μοντέλο υπολογισμού και θα αναφερθεί σε σύγχρονα προβλήματα σε διάφορες ερευνητικές περιοχές που τις χρησιμοποιούν όπως η επεξεργασία ανοιχτών δεδομένων στον σημασιολογικό ιστό, η επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων από ρομποτικές πλατφόρμες, η επεξεργασία σεισμολογικών και μετεωρολογικών φαινομένων, δορυφορικών εικόνων, και η επεξεργασία γενετικού υλικού.

 

Τον ομιλητή θα προλογίσει η κ. Μαλβίνα Βαμβακάρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του κτιρίου του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής (Ομήρου 9, Ταύρος), στις 18:00 μ.μ.

Θα θέλαμε επίσης να σας υπενθυμίσουμε ότι η διάλεξη αποτελεί τμήμα του Σεμιναρίου και η παρουσία των μεταπτυχιακών φοιτητών είναι υποχρεωτική. Στις διαλέξεις μπορούν να παραβρεθούν οι προπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες του τμήματος μας καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό του Πανεπιστημίου.

 

Θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα η παρουσία σας.

 

Με εκτίμηση,

Η Γραμματεία του ΠΜΣ