image001

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος μας, την Πέμπτη 16/05/2019 θα πραγματοποιήσει διάλεξη ο κ. Γιώργος Πηγιάκης, Systems Engineer στη Cisco.

 

Ο Γιώργος Πηγιάκης έχει περισσότερα απο 19 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της πληροφορικής. Εργάζεται στη Cisco ως Μηχανικός Συστημάτων απο το 2007. Σήμερα είναι υπεύθυνος μηχανικός σε τεχνολογίες Cisco Enterprise Networking σε Ελλαδα, Μάλτα και Κύπρο.Πριν τη συνεργασία του με την Cisco, εργάστηκε για την Orange ως IN Design Engineer, και στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ως Project Leader τηλεπικοινωνιών.Ο Γιώργος σπούδασε Telecommunications Engineering στο πανεπιστήμιο του Essex και ειναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc Communications Systems and Signal Processing απο το πανεπιστήμιο του Bristol.

 

Το αντικείμενο της διάλεξης είναι: “Βασικές αρχές Intent Based Networking (IBN), αρχιτεκτονικές και λύσεις Software Defined.

 

Ακολουθεί σύντομη περιγραφή:

Το δίκτυο εξελίσσεται σε βασικό πυλώνα του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων. Οι νέες ανάγκες που δημιουργούνται απαιτούν ριζική αλλαγή στις βασικές αρχές δικτύωσης που χρησιμοποιούνται εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια. Το Software Defined Access & Software Defined WAN αυτοματοποιεί τον τρόπο που σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και διασφαλίζουμε Campus & WAN δίκτυα, ενσωματώνοντας νέα πρωτόκολλα και λύσεις βασισμένες σε λογισμικό και προγραμματιστικά interfaces (APIs). Πως η διαχείριση των δικτύων μετεξελίσσεται σε NetOps και ποιες είναι οι νέες γνώσεις και ικανότητες που θα πρέπει οι διαχειριστές δικτύων να αποκτήσουν για να διαχειριστούν όχι πια συσκευές δικτύων αλλά κομμάτια λογισμικού που συνθέτουν ένα δίκτυο και την ασφάλειά του.

 

Τον ομιλητή θα προλογίσει ο κ. Ριζομυλιώτης Παναγιώτης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του κτιρίου του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής (Ομήρου 9, Ταύρος), στις 18:00 μ.μ.

Θα θέλαμε επίσης να σας υπενθυμίσουμε ότι η διάλεξη αποτελεί τμήμα του Σεμιναρίου και η παρουσία των μεταπτυχιακών φοιτητών είναι υποχρεωτική. Στις διαλέξεις μπορούν να παραβρεθούν οι προπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες του τμήματος μας καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό του Πανεπιστημίου.

Θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα η παρουσία σας.