Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής 

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς (ΓΕ.ΓΑ.ΚΑ.Δ.), το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ), διοργανώνουν το Public Integrity Hackathon στις 1 & 2 Απριλίου.

Το Hackathon θα διεξαχθεί στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, και σε αυτό καλούνται να συμμετέχουν φοιτητές, ακαδημαϊκοί-ερευνητές, start-up επιχειρήσεις, προγραμματιστές καθώς και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται για θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Ο βασικός στόχος του “Public Integrity Hackathon” είναι να δημιουργηθούν καινοτόμες λύσεις για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα. Οι λύσεις θα ενισχύουν τους πολίτες συνδέοντας την τεχνολογία με υπάρχοντα δεδομένα και πληροφορίες, προσφέροντας καινοτόμες εφαρμογές που θα δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να κατανοούν τις διαθέσιμες πληροφορίες που υπάρχουν για την καταπολέμηση της διαφθοράς και να μπορούν να τις διαχέουν και να τις μοιράζονται εύκολα με τρίτους.

Οι δημιουργοί των τριών καλύτερων εφαρμογών/ιδεών θα χρηματοδοτηθούν για να δημιουργήσουν μία ολοκληρωμένη τεχνικά λύση, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως από το κοινό.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στέλνοντας email στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 22 Μαρτίου συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους ακολουθώντας το πρότυπο που υπάρχει εδώ.

Οι αιτήσεις συμμετοχής  θα αξιολογηθούν βάσει των ακόλουθων κριτηρίων:

  • Καινοτομία
  • Εφαρμοστικότητα
  • Βιωσιμότητα και αντίκτυπος
  • Σαφήνεια της πρότασης

Κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στη μάχη για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Αναλυτικές πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα. Για ερωτήσεις/διευκρινίσεις σχετικά με το Hackathon και τη συμμετοχή σας σε αυτό μπορείτε να στείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η πρωτοβουλία λαμβάνεται στο πλαίσιο του Ελληνικού Σχεδίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς, το οποίο υποστηρίζεται από τον ΟΟΣΑ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.