Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής προσφέρει σε νέους ερευνητές τη δυνατότητα να ακολουθήσουν διδακτορικές σπουδές στα πεδία αιχμής της Πληροφορικής και της Τηλεματικής. Το Τμήμα εκδίδει επίσημες Κλήσεις για Διδακτορικές Σπουδές, εγκεκριμένες από την συνέλευση του Τμήματος που προβάλλονται ευρέως στον ιστότοπο του.

Το θεματικό πεδίο και οι συγκεκριμένοι στόχοι αυτών των προσκλήσεων διαμορφώνονται προσεκτικά με βάση τα ενδιαφέροντα των μελών του διδακτικού προσωπικού. Οι προτάσεις σχετικά με τις επιστημονικές περιοχές και τα θέματα διατριβής υποβάλλονται για έγκριση στη συνέλευση του Τμήματος.

Η πρόσκληση για διδακτορικές σπουδές περιλαμβάνει τον τίτλο, το επιστημονικό ενδιαφέρον και μια λεπτομερή περιγραφή της προτεινόμενης διατριβής, μαζί με τον ορισμένο επιβλέποντα. Επιπλέον, καθορίζονται οι τυπικές προϋποθέσεις εγγραφής, τα απαιτούμενα έγγραφα και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να αναλάβουν διδακτορική διατριβή πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους επίσημα στη Γραμματεία του Τμήματος. Το πακέτο αίτησης, περιλαμβανομένων όλων των απαραίτητων εγγράφων και πιστοποιητικών, υπόκειται σε λεπτομερή έλεγχο πληρότητας από τη Γραμματεία.

Στη συνέχεια, οι αιτήσεις δρομολογούνται προς τα κατάλληλα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού που θεραπεύουν τους αντίστοιχους επιστημονικούς τομείς. 

Αίτηση

Αίτημα (για αλλοδαπούς φοιτητές)

Προσκλήσεις

Κανονισμός

Υποψήφιοι Διδάκτορες

Κωνσταντίνος Καλοδάνης

Βιογραφικό: ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΚωνσταντίνος Καλοδάνης13/02/1983ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΥπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφοριών στην Προεδρία της Κυβέρνησης από το 2009 ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ• CISSP• PRINCE2Γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά

E-mail: kkalodanis[at]hua[dot]gr

Άγγελος Σκούφης

Βιογραφικό: Ο Άγγελος εργάζεται στη Nokia σε θέση tester σε προϊόντα τεχνολογίας 5G FWA. Εξειδικεύεται σε packets forwarding and RGW (routing and switching σε L2 και L3, ALG, DMZ, network security).Το εκπαιδευτικό του υπόβαθρο περιλαμβάνει BSc στην ηλεκτρονική μηχανική και MSc στις τηλεπικοινωνίες και υπηρεσίες τηλεματικής.Διαθέτει ισχυρή εργασιακή εμπειρία σε δίκτυα σταθερής πρόσβασης, έχοντας εργαστεί για περισσότερα από 10 χρόνια σε ελληνικούς παρόχους ευρυζωνικών υπηρεσιών.Ξεκίνησε την καριέρα του ως τεχνικός δικτύων πεδίου στον ΟΤΕ (FttH, FttC, xDSL) και 5 χρόνια αργότερα αναβαθμίστηκε σε μηχανικός δικτύων, υποστηρίζοντας κυκλώματα MPLS (VRF), internet (BGP, EIGRP, OSPF) και υπηρεσίες φωνής (VG, CUBE, SIP , E1) σε τερματικούς δικτυακούς εξοπλισμούς επιχειρησιακών πελατών (L2/L3).Το 2021 ¨μετακόμισε¨ στη NOVA σε αντίστοιχη θέση υποστήριξης επιχειρησιακών κυκλωμάτων και υπηρεσιών end-to-end, σε επίπεδο τόσο του core δίκτυού πρόσβασης, όσο και στον τερματικό εξοπλισμό των πελατών.

E-mail: skoufis[at]hua[dot]gr

Ιωάννης Κοροντάνης

Βιογραφικό: Ο Ιωάννης Κοροντάνης (άνδρας) είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Πανεπιστημίου Χαροκοπείου Αθηνών. Απέκτησε το πτυχίο του BSc από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Θεσσαλίας. Έχει λάβει το MSc με τίτλο "Τεχνολογίες και Εφαρμογές Διαδικτύου" από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Πανεπιστημίου Χαροκοπείου Αθηνών. Το θέμα της διατριβής του διδακτορικού του είναι "Μοντέλα Υποδομής Υπολογιστών και Βέλτιστη Οργάνωση Πόρων". Τα βασικά του ερευνητικά ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα εξής πεδία distributed and real-time processing, cloud modelling languages & application models in Cloud & Edge, Cloud & Edge monitoring systems, CI/CD, Dev Ops and Big Data Analysis. Συμμετέχει επί του παρόντος στο έργο που χρηματοδοτείται από την ΕΕ με το όνομα RELEVIUM (HORIZON Research and Innovation Actions). Στο παρελθόν έχει επίσης συμμετάσχει στο έργο της ΕΕ με το όνομα ACCORDION (H2020).

E-mail: gkorod[at]hua[dot]gr

Μαρία Σδράκα

Βιογραφικό: Η Μαρία Σδράκα αποφοίτησε το 2016 από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Ηλ. Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και στη συνέχεια εργάστηκε στο Εργαστήριο Συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης και Μάθησης (πρώην Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων) της ίδιας σχολής, όπου ασχολήθηκε με την εφαρμογή μεθόδων Μηχανικής Μάθησης σε ιατρικά δεδομένα. Έπειτα εργάστηκε για 2 χρόνια σε μεγάλη εταιρεία e-commerce όπου μεταξύ των άλλων συνέβαλε στην αυτοματοποίηση των συστημάτων εισαγωγής περιεχομένου και τη διευκόλυνση των χρηστών. Από το 2021 εργάζεται ως ερευνήτρια στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ενώ παράλληλα εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου με θέμα την ανάπτυξη μεθόδων Τεχνητής Νοημοσύνης για την παρακολούθηση και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

E-mail: sdraka[at]hua[dot]gr

Βασιλική Μαργαρίτη

Βιογραφικό: Η Bασιλική (Βίκυ)Μαργαρίτη είναι υποψήφια Διδάκτωρ Διαλειτουργικότητας Πληροφορικών Συστημάτων, στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος πτυχίου Πληροφορικής από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, πτυχίου Μηχανικού Αυτοματισμού από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και μεταπτυχιακού τίτλου στα Συστήματα Επικοινωνίας Δεδομένων από το Brunel University London στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι έμπειρη Μηχανικός Λογισμικού με αποδεδειγμένο ιστορικό εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας πληροφοριών τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Τα τελευταία 3 χρόνια έχει διατελέσει Επικεφαλής της Μονάδας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαλειτουργικότητας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνική Εκπρόσωπος στην Ομάδα Εμπειρογνωμόνων Διαλειτουργικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, συντόνισε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του νέου Εθνικού Πλαισίου Διαλειτουργικότητας σε εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή στρατηγική για τη Διαλειτουργικότητα. Σήμερα έχει αναλάβει καθήκοντα Ψηφιακής και Τηλεπικοινωνιακής Ακόλουθου ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ στις Βρυξέλλες. Έχει δημοσιεύσει σε διεθνή συνέδρια όπως EGOV-CeDEM-ePart, ICEGOV, HICSS και διεθνή περιοδικά όπως το Government Information Quarterly.

E-mail: vmarga[at]hua[dot]gr

Ιωάννης Σαρρίδης

Βιογραφικό: Ο Ιωάννης Σαρρίδης έλαβε τόσο το πτυχίο όσο και το μεταπτυχιακό του από το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2018 και το 2020, αντίστοιχα. Αυτή τη στιγμή είναι διδακτορικός φοιτητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστημίο Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη δίκαια μηχανική μάθηση, την τεχνητή όραση, τη βαθιά μάθηση και τα υπεργραφημάτα.

E-mail: isarridis[at]hua[dot]gr

Αλέξανδρος Ασλανίδης

Βιογραφικό: Αποφοίτησα από το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών το 2020 και απέκτησα μεταπτυχιακό τίτλο στο Τμήμα Ηλεκτρονικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Δανίας το 2023, με ειδίκευση στα ενσωματωμένα συστήματα. Τον Μάρτιο του 2024 ξεκίνησα διδακτορικές σπουδές στον τομέα των Οπτικών Ασύρματων Επικοινωνιών στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

E-mail: aaslan[at]hua[dot]gr

Ελένη Ελληνιάδου

Βιογραφικό: Η Έλενα Ελληνιάδου είναι Υποψήφια διδάκτορας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή Ψηφιακής Τεχνολογίας, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής, με θέμα «Διερεύνηση της επιστημονικής γνώσης και των επιστημονικών πεποιθήσεων μέσω ενός προγράμματος Σύγχρονης Φυσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση που αξιοποιεί διαφορετικές εκπαιδευτικές μεθόδους». Eίναι εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και διευθύντρια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά «Ουρουγουάη», πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Μεταπτυχιακού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική. Είναι Επιμορφώτρια Εκπαιδευτικών Β’ επιπέδου στις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση από το 2008 μέχρι σήμερα και πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Ενηλίκων.

E-mail: elliniad[at]hua[dot]gr

Δημήτριος Γκουλής

Βιογραφικό: Ο Δημήτρης Γκουλής είναι τριτοετής διδακτορικός φοιτητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με επιβλέπουσσα Καθηγήτρια την κυρία Μάρα Νικολαΐδου. Έλαβε το πτυχίο του στην Πληροφορική και Τηλεματική το 2017 και το μεταπτυχιακό του στις Τεχνολογίες και Εφαρμογές Ιστού το 2019 με άριστα και με υποτροφία επίδοσης «Γεώργιος Καραμπατζός». Ειδικεύεται στον προγραμματισμό πλήρους στοίβας, στην τεχνολογία λογισμικού και στα κατανεμημένα συστήματα. Το ακαδημαϊκό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT), με αντικείμενο έρευνας τη μοντελοποίηση και σχεδίαση αποκεντρωμένων, έξυπνων, καθοδηγούμενων από γεγονότα κατανεμημένων συστημάτων, τα οποία βασίζονται σε εφήμερες και αυτόνομες οντότητες, στοχεύοντας τελικά στην ανάπτυξη κλιμακούμενων, ανθεκτικών και προσαρμοστικών αρχιτεκτονικών IoT ικανών να ενσωματώνονται απρόσκοπτα με δυναμικά περιβάλλοντα και να υποστηρίζουν ευρύ φάσμα εφαρμογών με υψηλή λειτουργική αποδοτικότητα και αξιοπιστία.

E-mail: gkoulis[at]hua[dot]gr

Παναγιώτης - Κωνσταντίνος Γέμος

Βιογραφικό: Παναγιώτης-Κωνσταντίνος Γέμοςlinkedin.com/in/gemos/stackoverflow.com/users/4501084github.com/panosgemos ΕκπαίδευσηΔΠΜΣ Ψηφιακή Καινοτομία και Νεοφυής Επιχειρηματικότητα (10/2020 - 10/2022)Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καιΤμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο ΑιγαίουΔιπλωματική: Η Τεχνητή Νοημοσύνη ως Θερμοκοιτίδα ΕπιχειρηματικότηταςΔΠΜΣ Επιστήμη Δεδομένων και Τεχνολογίες Πληροφορίας (10/2018 – παρόν)Ειδίκευση: Μεγάλα Δεδομένα και Τεχνητή ΝοημοσύνηΤμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνΠληροφορική και Τηλεματική, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο – Βαθμός Πτυχίου: 9.4/10 (με διάκριση) (09/2013 - 11/2017)Πτυχιακή: Κατηγοριοποίηση Εικόνων με Χρήση Τεχνικών Deep LearningΕργασιακή ΕμπειρίαSr. Analytics Solutions Analyst (Σεπ. 2021 – 12/05/2022), Analytics Solutions Analyst (31/05/2021 – Σεπ. 2021).Εργασία πάνω σε διάφορα Πρότζεκτ Πρόβλεψης Χρονοσειρών.Γνώσεις που Εφαρμόστηκαν: Πρόβλεψη Χρονοσειρών, Μηχανική Μάθηση, Ανάλυση Δεδομένων, Μηχανική Δεδομένων, Οπτικοποίηση Δεδομένων.Χρησιμοποιήθηκαν: Python, Statsmodels, Pandas, Scikit-learn, Numpy, PowerBI.Εργοδότης: The Coca-Cola Company.Data Analyst (27/01/2020 – 31/05/2021)Εργασία πάνω σε διάφορα πρότζεκτ ανάλυσης δεδομένων σχετικά με HR, Marketing και e-Commerce.Γνώσεις που Εφαρμόστηκαν: Μηχανική Μάθηση, Ανάλυση Δεδομένων, Μηχανική Δεδομένων, Οπτικοποίηση Δεδομένων.Χρησιμοποιήθηκαν: Python, PowerBI, PySpark, Pandas, Scikit-learn, Numpy.Εργοδότης: The Coca-Cola Company (μέσω Comdata Group).NLP Engineer (16/01/2018 – 15/07/2018)Ανάλυση εγγράφων από διαφορετικές πηγές που περιέχουν πληροφορία από μαθήματα (courses) και δημιουργία συστήματος για την σημασιολογική ένωση θέσεων εργασίας και μαθημάτων.Γνώση που εφαρμόστηκε: Μηχανική Μάθηση, NLP, Full-Stack Web Development.Χρησιμοποιήθηκαν: Python, NLTK, SpaCy, Scikit-learn, Scrapy, Django, Javascript, Bootstrap, JQuery.Εργοδότης: Middlesex University London (Erasmus+ Placement).Machine Learning Researcher (07/07/2016 – 30/09/2016)Δημιουργία επιστημονικής εφαρμογής για την διαχείριση μαγνητικών δεδομένων και τη βαθμονόμηση μαγνητόμετρων χρησιμοποιώντας τεχνικές ανάλυσης χρονοσειρών.Γνώση που εφαρμόστηκε: Ανάλυση Χρονοσειρών, Μηχανική Μάθηση.Χρησιμοποιήθηκαν: Java, WEKA, Matlab/Octave.Εργοδότης: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών - ΙΑΑΔΕΤ (Πρακτική Άσκηση).Ξένες Γλώσσες:Αγγλικά: Michigan Certificate of Proficiency ECPE (C2)Κοινωνικές και Οργανωτικές Δεξιότητες2016-2017: Πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.2017: Επικεφαλής Οργανωτικής Επιτροπής συνεδρίου FOSSCOMM 2017 (διάρκεια 9 μήνες).2018-2019: Εκπρόσωπος φοιτητών του ΔΠΜΣ Επιστήμη Δεδομένων και Τεχνολογίες Πληροφορίας.ΕθελοντισμόςΕθελοντής στα συνέδρια IEEE RCIS 2015, GECON 2016 και FOSSCOMM 2017.ESN (European Student Network): Web Master στο ESN Section του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (2018).Διακρίσεις & ΒραβείαΑριστείο Γεώργιος Καραμπατζός από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο για τον υψηλότερο βαθμό πτυχίου (2017).Υψηλότερος βαθμός πτυχίου από όλα τα τμήματα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου κατά το έτος 2017.2ο Θερινό Σχολείο Κώδικα ΕΛΛΑΚ στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (30/03/2015 – 06/04/2015). Η ομάδα μας βραβεύτηκε για την συνεισφορά της σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα για την ανάπτυξη πολιτιστικών εφαρμογών.

E-mail: pgemos[at]hua[dot]gr

Γεώργιος Χατζηθανάσης

Βιογραφικό: Ο κ. Γεώργιος Χατζηθανάσης είναι υποψήφιος διδάκτορας τους τμήματος «Πληροφορικής και Τηλεματικής» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στα «Πληροφοριακά Συστήματα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων» από το ίδιο πανεπιστήμιο. Το ερευνητικό αντικείμενο της διδακτορικής του διατριβής είναι τα τεχνοοικονομικά. Το ερευνητικό ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στις τεχνικές ομαδοποίησης (bundling) για το οικοσύστημα των ΤΠΕ, καθώς και στην ανάπτυξη ευφυών αλγορίθμων για διαμεσολάβηση.

E-mail: geo.hatz[at]hua[dot]gr

Ελένη Νόλκα

Βιογραφικό: Η κα. Νόλκα Ελένη γεννήθηκε στη Νάουσα της Ημαθίας. Απέκτησε το Πτυχίο του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης τον Ιούλιο του 2003 και το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις «Επιστήμες της Αγωγής» και στην κατεύθυνση “Θετικές Επιστήμες και Νέες Τεχνολογίες” του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας τον Ιανουάριο του 2015. Από τον Μάρτιο του 2020 είναι υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.Από το 2007 έως και σήμερα εργάζεται ως μόνιμη εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (διορισμός μέσω εξετάσεων του ΑΣΕΠ). Έχει διατελέσει καθηγήτρια μαθηματικών σε γυμνάσια και λύκεια του Ν.Ημαθίας, στα Μουσικά Σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά, αλλά και με απόσπαση στο Γυμνάσιο – Λύκειο του Bielefeld της Γερμανίας. Από το 2022 έως και σήμερα έχει οργανική θέση και εργάζεται στο Μουσικό Σχολείο της Αθήνας.

E-mail: enolka[at]hua[dot]gr

Χρήστος Χρόνης

Βιογραφικό: Ο Χρήστος Χρόνης σπούδασε στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και εκπονεί διδακτορική διατριβή σχετική με τα συστήματα συστάσεων και την ενισχυμένη μάθηση. Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα, με εστίαση στη μηχανική μάθηση, τις αρχιτεκτονικές συστημάτων, την αυτόνομη οδήγηση, τη ρομποτική και το IoT. Έχει δημοσιεύσεις σε συνέδρια και περιοδικά, ενώ δημιούργησε το εκπαιδευτικό ρομπότ FOSSBot και συμμετέχει ενεργά σε έργα ανοιχτού λογισμικού.

E-mail: chronis[at]hua[dot]gr

Ελένη Πολίτη

Βιογραφικό: Η Έλενα Πολίτη έλαβε το πτυχίο της από το τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στα Τηλεπικοινωνιακά Δίκτυα και Τηλεματικές Υπηρεσίες από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επί του παρόντος είναι υποψήφια διδάκτωρ στο ίδιο τμήμα, με ερευνητικά ενδιαφέροντα που αναπτύσσονται γύρω από τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών, τις λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης και τους αλγορίθμους βελτιστοποίησης για αυτόνομα οχήματα. Έχει επίσης συμμετάσχει σε διάφορα διεθνή ερευνητικά προγράμματα και έχει δημοσιεύσει αρκετές επιστημονικές εργασίες σε έγκριτα περιοδικά και συνέδρια.

E-mail: politie[at]hua[dot]gr

Ιωάννης Κοσμάς

Βιογραφικό: Ο Ιωάννης Κοσμάς είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής. Είναι κάτοχος δύο (2) MB στην Επιστήμη Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού και στην Οργάνωση και Διοίκηση και τρία (3) MSc στην Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στη διαχείριση αθλητισμού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην «Πληροφορική και Τηλεματική», κατεύθυνση "Πληροφοριακά Συστήματα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων" Systems in Business (ISB), από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στον έλεγχο και στην Ψηφιακή Εγκληματολογία, Νευρωνικά Δίκτυα (Ν.Ν.) στο δημόσιο τομέα και σε τεχνολογίες στην Υγεία στο δημόσιο τομέα. Εργάζεται επίσης στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.) ως Επιθεωρητής-Ελεγκτής.

E-mail: i.kosmas[at]hua[dot]gr

Βασίλειος Γκολέμης

Βιογραφικό: Ο Βασίλης Γκολέμης είναι υποψήφιος διδάκτορας στο δεύτερο έτος σπουδών (2022-) στον τομέα της εξηγήσιμης τεχνητής νοημοσύνης υπό την επίβλεψη των καθηγητών Χρήστου Δίου, Ειρήνης Ντούτση και Θεόδωρου Δαλαμάγκα. Παράλληλα, εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ. Προηγουμένως, ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο της Εδιμβούργου (2019-2021) και απέκτησε το πτυχίο των πέντε ετών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2011-2017).Ερευνά στον τομέα της εξηγήσιμης τεχνητής νοημοσύνης, με έμφαση στη δημιουργία (α) νέων μοντέλων εξηγήσιμων με σχεδιασμό και/ή (β) νέων τεχνικών εξηγησιμότητας για μαύρα κουτιά μοντέλων. Έχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πιθανοτικά μοντέλα, όπου εξερευνά και εξηγεί τις πηγές της αβεβαιότητας.Πέρα ​​από το ερευνητικό του υπόβαθρο, συχνά εργάζεται σε βιομηχανικά έργα, όπου παρέχει λύσεις βαθιάς μάθησης για την αντιμετώπιση προκλήσεων σε προβλήματα επεξεργασίας φυσικής γλώσσας και όρασης υπολογιστών. Τέλος, συμβάλλει ενεργά σε ορισμένα έργα ανοιχτού κώδικα, όπως το πακέτο ELFI (Engine for likelihood-free inference).

E-mail: gkolemis[at]hua[dot]gr

Ευάγγελος Ψωμακέλης

Βιογραφικό: Ο Ευάγγελος Ψωμακέλης είναι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και ερευνητικός συνεργάτης στο εργαστήριο Κατανεμημένης Γνώσης και Συστημάτων Πληροφορικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακό στην Επιστήμη Υπολογιστών από το ίδιο πανεπιστήμιο. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τους τομείς της μηχανικής μάθησης, εξόρυξης γνώσης και ανάλυση συναισθήματος. Έχει εμπλακεί σε ερευνητικά προγράμματα με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως το "Consensus", το "BASMATI", το "Affectus" και το "ACCORDION". Τώρα εμπλέκεται στο ερευνητικό πρόγραμμα "ATMO-MoRe", δημιουργώντας έναν μηχανισμό μηχανικής μάθησης για την βελτιστοποίηση της διαδικασίας τροφοδοσίας του δικτύου ATM της Εθνικής Τράπεζας.

E-mail: vpsomak[at]hua[dot]gr

Άγγελος Ζάβρας

Βιογραφικό: Ο Άγγελος είναι επί του παρόντος υποψήφιος διδάκτορας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επίσης μέλος της ερευνητικής ομάδας OrionLab, του Εργαστηρίου Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Κατέχει προπτυχιακό τίτλο σπουδών από το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το κοινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Επιστήμη Δεδομένων του Ινστιτούτου Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών Δημόκριτος και του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στο παρελθόν εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο πρόγραμμα Copernicus του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), αρχικά ως DevOps Engineer και αργότερα ως Lead Copernicus Sentinels Data Access Operations Engineer του ελληνικού κόμβου διαμοιρασμού Sentinel δεδομένων, στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

E-mail: azavras[at]hua[dot]gr

Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος

Βιογραφικό: Ο Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος απέκτησε δίπλωμα μηχανικού από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο). Αυτήν την περίοδο εργάζεται για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο). Η έρευνα που διεξάγει αφορά τομείς όπως η μηχανική μάθηση, τα νευρωνικά δίκτυα γράφων, το cloud computing και το edge computing.

E-mail: ttheod[at]hua[dot]gr

Μιχαήλ Γιούλης

Βιογραφικό: Γιούλης Μιχαήλ Εκπαίδευση - Phd, Υποψήφιος διδάκτωρ στο πεδίο των οπτικών τεχνολογιών ελεύθερου χώρου (Free Space Optics) για δορυφορικές επικοινωνίες & δίκτυα, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, (Ιανουάριος 2023). - MSc στην Ηλεκτρονική-Ραδιοηλεκτρολογία και Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό με Ειδίκευση στην Ηλεκτρονική-Ραδιοηλεκτρολογία, Τμήμα Φυσικής, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, (2019-2022). MSc Τίτλος Διπλωματικής Εργασίας: Επίγειες ασύρματες επικοινωνίες και μελέτη τυρβώδους ροής σε σχέση με την απόδοση και την αξιοπιστία των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων. (Free Space Optics). - BEng Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Τμήμα Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (2013-2019). - BEng στη Μηχανολογία, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, (2006-2008). Εργασιακή εμπειρία - Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού (2006 έως σήμερα). - Από τον Ιούνιο του 2021 υπηρετώ σε Γραφείο Ερευνών που είναι αρμόδιο για Τηλεπικοινωνιακά Σχήματα και Συστήματα που αφορούν τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, με έδρα τη Ναυτική Βάση νήσου Σαλαμίνας. Ερευνητικά ενδιαφέροντα - Επίγειες ασύρματες ζεύξεις με έμφαση στις οπτικές επικοινωνίες ελεύθερου χώρου(Free Space Optics). - Κβαντικά δίκτυα οπτικών επικοινωνιών. - Κινητές επικοινωνίες. - Συστήματα Δορυφορικών Επικοινωνιών. - Ασύρματες οπτικές δορυφορικές συνδέσεις laser - Μοντελοποίηση διάδοσης οπτικών καναλιών ελεύθερου χώρου (Διαδορυφορικές ζεύξεις, ζεύξεις εδάφους-δορυφόρου και δορυφόρου-εδάφους). - Σχεδιασμός οπτικών δομικών στοιχείων πομποδέκτη για την καλύτερη μετάδοση και λήψη πληροφοριών. - Διαδορυφορικές συνδέσεις laser με έμφαση σε μικρούς δορυφόρους (cubesats) - Βελτιστοποίηση ωφέλιμου φορτίου και κατανάλωσης (cubesats). Ξένες Γλώσσες - University of Michigan, Certificate of Competency in English (B2). Δεξιότητες - Προγραμματισμός Python. - Προγραμματισμός Mathematica - Προγραμματισμός C++ - Προγραμματισμός VHDL - CAD για Ηλεκτρομηχανολογικές (Η/Μ) εγκαταστάσεις FINE-ELEC. - Πρόγραμμα προσομοίωσης αναλογικών κυκλωμάτων LT-Spice. - NI Multisim για προσομοιώσεις ηλεκτρονικών κυκλωμάτων - Circuit maker για προσομοιώσεις ηλεκτρονικών κυκλωμάτων - Εμπειρία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού σε Πολεμικά Πλοία και μονάδες για 17 χρόνια. Διδακτική εμπειρία - Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού - Χειμερινό εξάμηνο Σεπτέμβριος 2023 - Ιανουάριος 2024 (Ψηφιακά Ηλεκτρονικά ΙΙ (Β΄ έτος ), Σχεδίαση ψηφιακών κυκλωμάτων με πρόγραμμα προσημείωσης Circuit maker (Β΄ έτος )). - Εαρινό Εξάμηνο Φεβρουάριος 2024 – Ιούνιος 2024, Τηλεπικοινωνίες Ι (Β΄ έτος ), Θερμοδυναμική (Α έτος).

E-mail: mgioulis[at]hua[dot]gr

Βασιλική Λιάγκου

Βιογραφικό: Ονομάζομαι Βασιλική Λιάγκου και είμαι DevOps μηχανικος σε πλατφόρμα επικοινωνίας που αναπτύσσεται στο Google Cloud (GCP). Απο το 2008 εργάζομαι στην εταιρεία Unify και εχω εξειδικευτεί στην ανάπτυξη λύσεων επικοινωνίας, με εφαρμογές σε διεθνείς οργανισμούς διαφόρων κλάδων. Έχω προπτυχιακό τίτλο στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ και μεταπτυχιακό τίτλο στο τμήμα Πληροφορικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Από το 2021, είμαι υποψήφια διδάκτορας στο Χαροκόπειο πανεπτιστήμιο με θέμα "Τεχνοοικονομικά αναδυόμενων υπολογιστικών μοντέλων"

E-mail: vliagkou[at]hua[dot]gr

Απόστολος Αγγέλης

Βιογραφικό: Ο Απόστολος Αγγέλης κατέχει Πτυχίο Πληροφορικής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στην Πληροφορική από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.Η επαγγελματική του δραστηριότητα εκτείνεται στις περιοχές της μελέτης, ανάπτυξης και επίβλεψης έργων υποδομών πληροφοριακών συστημάτων και τηλεπικοινωνιακών δικτύων καθώς και διαδικτυακών λύσεων και web εφαρμογών, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει το μάθημα της Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.Στη μεταπτυχιακή διπλωματική του εργασία ασχολήθηκε με την ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής που χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική microservices, Docker images και Kubernetes για την αντικατάσταση μιας υπάρχουσας μονολιθικής διαδικτυακής εφαρμογής του ιδρύματος.Από τον Φεβρουάριο του 2024 είναι υποψήφιος Διδάκτορας στο Τμήμα Πληροφορικής Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με θέμα «Μηχανισμοί Σχεδίασης, Υλοποίησης και Ανάπτυξης Μοτίβων Λογισμικού σε Περιβάλλοντα Νέφους».Ερευνητικά Ενδιαφέροντα:Τεχνολογίες, συστήματα και εφαρμογές ΝέφουςΤεχνολογίες μηχανικής μάθησηςΜοτίβα Λογισμικού σε Περιβάλλοντα Νέφους

E-mail: aangelis[at]hua[dot]gr

Αριστοτέλης Μπάλλας

Βιογραφικό: Ο Αριστοτέλης Μπάλλας είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ Μηχανικής Μάθησης και Τεχνητής νοημοσύνης, στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα εργάζεται και ως Βοηθός Έρευνας στα Ευρωπαϊκά έργα HORIZON2020 REBECCA και HORIZON EUROPE RELEVIUM και MELIORA. Επιπροσθέτως, είναι κάτοχος διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται προς την Μηχανική Μάθηση και ειδικότερα στους αλγορίθμους εκμάθησης εύρωστων αναπαραστάσεων, με έμφαση στη γενίκευση πεδίων (domain generalization) αλλά και στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην Ιατρική.

E-mail: aballas[at]hua[dot]gr

Χαράλαμπος Δαβαλάς

Βιογραφικό: Υποψήφιος Διδάκτορας του τμήματος με θέμα την Συνεχή Μάθηση σε Νευρωνικά Δίκτυα και στην Ανάλυση Δεδομένων Μεγάλης Κλίμακας σε Γράφους. Έχει εργαστεί σε αντικείμενα σχετικά με την Απο-ανωνυμοποίηση Κοινωνκών Δικτύων, την Συνεχή Μάθηση σε Νευρώνικα Δίκτυα για συστήματα υποβοηθούμενης οδήγησης και στην κατασκευή Νευρωνικών Δικτύων Γράφων για πρόβλεψη πυρκαγιών.

E-mail: cdavalas[at]hua[dot]gr

Ιωάννης Βονδικάκης

Βιογραφικό: Ο Ιωάννης Βονδικάκης είναι επιστημονικός συνεργάτης και υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου-ΕΜΠ (2022). Επί του παρόντος το ερευνητικο του ενδιαφέρον εστιάζετε στους Προηγμένους αλγόριθμους και μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης με εφαρμογές σε αυτόνομα συστήματα μεταφορών και σε πληροφοριακά συστήματα υγείας. Έχει εργαστεί σε διάφορες συναφείς με την ομάδα (icsa.hua.gr) ερευνητικές δραστηριότητες εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτούμενων έργων.

E-mail: ivondi[at]hua[dot]gr