Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής έχει ως νέα επισκέπτρια Καθηγήτρια την Άρτεμι Χατζηγεωργίου, Καθηγήτρια του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από το εαρινό εξάμηνο του 2015-2016

H Άρτεμις Χατζηγεωργίου έχει κάνει βασικές σπουδές στην πληροφορική (Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης)  και μεταπτυχιακές σπουδές στην μοριακή βιολογία (Πανεπιστήμιο της Ιένας). Από το 2001-2007 κατείχε θέση επίκουρου καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας (ΗΠΑ) στο Τμήμα Γενετικής της Ιατρικής Σχολής και θέση επίκουρου καθηγήτριας στο τμήμα της Πληροφορικής στην σχολή των Μηχανολόγων, στο το όποιο εντάσσεται ως σήμερα (adjunct professor).

Tο 2007 ξεκίνησε το εργαστήριο της στο Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ» (http://www.fleming.gr) σαν ερευνήτρια. Το 2012 διορίστηκε τακτική καθηγήτρια Βιοπληροφορικής στο τμήμα Μηχανικών Υ/Η, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα είναι συστημική υπολογιστική βιολογία, μηχανική μάθηση, αναγνώριση μοτίβων, ανάλυση μη κωδικών περιοχών του γονιδιώματος και γονιδιακή ανάλυση συνδυασμένη με ασθένειες.

Έχει λάβει το βραβείο «Young Investigation Career Award» από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (NSF) των ΗΠΑ και η ερευνητικές της εργασίες  έχουν δημοσιεύσει σε περιοδικά ευρύτατης αναγνωσιμότητας όπως Nature, Science, PNAS, Genome Research κ.α. Οι εργασίες της έχουν περισσότερες από 4000 εταιροαναφορές (ISI).

Τα εργαλεία ανάλυσης γονιδιακών δεδομένων  πού έχουν υλοποιηθεί  στο εργαστήριο της είναι διαθέσιμα στον ιστιακό κόμβο  http://microrna.gr. Ο κόμβος αυτός έχει περισσότερους  από 6000 επισκέπτες και περισσότερες από 12 000 επισκέψεις τον μήνα από ερευνητές από όλο τον κόσμο.