Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η καταβολή των διδάκτρων του χειμερινού εξαμήνου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017.

 

Συγκεκριμένα:

-          Για τους εισακτέους του ακαδ. έτους 2017-18 (ΣΤ΄ κύκλος σπουδών), η καταβολή της πρώτης δόσης των διδάκτρων είναι στο ύψος των 800 ευρώ για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης και 400 ευρώ για τους φοιτητές μερικής φοίτησης

-          Για τους εισακτέους του ακαδ. έτους 2016-17 (Ε΄ κύκλος σπουδών), η καταβολή της τρίτης δόσης των διδάκτρων είναι στο ύψος των 800 ευρώ για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης και 400 ευρώ για τους φοιτητές μερικής φοίτησης

-          Για τους εισακτέους του ακαδ. έτους 2015-16 (Δ΄ κύκλος σπουδών), οι φοιτητές πλήρους φοίτησης θα πρέπει να έχουν καταβάλει το σύνολο των διδάκτρων (2.800 ευρώ), για τους φοιτητές μερικής φοίτησης η καταβολή της πέμπτης δόσης των διδάκτρων είναι στο ύψος των 450 ευρώ

-          Για τους εισακτέους του ακαδ. έτους 2014-15 (Γ΄ κύκλος σπουδών) και του ακαδ. έτους 2013-14 (Β΄ κύκλος σπουδών), οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν καταβάλει το σύνολο των διδάκτρων (2.800 ευρώ)

 

Η κατάθεση των διδάκτρων γίνεται σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και στον αριθμό λογαριασμού:

 

GR02 0110 0530 0000 0534 8005 751

 

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι κατά την κατάθεση των διδάκτρων θα πρέπει να αναγράφετε μόνο το ονοματεπώνυμο σας γιατί είναι ο μόνος τρόπος ταυτοποίησης των διδάκτρων με τον φοιτητή. Επίσης θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι θα πρέπει να μας προσκομίσετε την πρωτότυπη ή αντίγραφο της απόδειξης των διδάκτρων στη Γραμματεία.

 

Όσες αποδείξεις δεν έχετε προσκομίσει θα πρέπει να την καταθέσετε άμεσα στη Γραμματεία.

 

Επίσης,  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το λογιστήριο του Πανεπιστημίου έχει τη δυνατότητα να εκδίδει παραστατικό ανάλογα με το αν ο φοιτητής είναι ιδιώτης (ΑΠΥ) ή επιτηδευματίας (Τιμ.Π.Υ.). Ένας λόγος που γίνεται αυτό είναι για να μπορούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες (επιτηδευματίες) να εκπίπτουν τις δαπάνες των μεταπτυχιακών διδάκτρων στα βιβλία τους.

 

Επομένως, θέλουμε ενημέρωση για το ποιοι φοιτητές:

1)  Είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή γενικότερα επιτηδευματίες,

2)  Καταβάλλουν τα δίδακτρα τους εταιρείες ή δημόσιες υπηρεσίες (π.χ. Πολεμική Αεροπορία, Eurobank κτλ.),

ώστε σε αυτούς να εκδίδεται τιμολόγιο και όχι απόδειξη από το λογιστήριο (με τα στοιχεία τους ή της εταιρείας τους, με ΑΦΜ, ΔΟΥ, διεύθυνση δραστηριότητας, έδρα κλπ).

 

Για όλους τους άλλους: μισθωτούς ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ανέργους και μη επιτηδευματίες θα εκδίδεται απλή απόδειξη και δεν είναι απαραίτητα τα πλήρη στοιχεία τους παρά μόνο το ονοματεπώνυμό τους, ΑΦΜ, ΔΟΥ και διεύθυνση.

 

Με εκτίμηση,

Από τη Γραμματεία του ΠΜΣ